Schetsen kattenportretten voor postkaarten goede-doelactie kat adopteert hond

A4-prints of postkaarten: wat verkoopt het best voor het goede doel?

A4-prints of postkaarten? In mijn vorige blogpost twijfelde ik nog wat ik nu precies zou verkopen voor het goede doel. Wat verkoopt nu het best? Dat was de grote hamvraag. Ik heb die vraag aan iedereen die ik tegenkwam gesteld. En de meningen zijn verdeeld.

Maar na een halve dag offertes vergelijken en rekenen, kies ik ervoor om een kaartenset te maken. 10 postkaarten voor 20 euro. Na alle kosten, schiet er per set nog 13 euro over om te doneren. Ik zou 50 sets bestellen.

Dit is de berekening waarvoor ik kies:

 • 100 postkaarten per illustratie drukken: 25,35 euro (= 0,254 euro/stuk)
 • A5 enveloppe om te versturen: 30 euro
 • Verzending per post: 400 euro

Prijs per kaartenset van 10 postkaarten:

 • 5 x 2 kaarten drukkost: 2,54 euro
 • A5 enveloppe om te versturen: 0,30 euro
 • Verzending per post: 4 euro
  = samen: 6,84 euro (eigen kost)
  –> verkoopprijs: 20 euro
  –> bedrag om te doneren: 13, 16 euro

Eigen inbrengkost postkaarten:

 • Drukkost kaarten (600 stuks): 152,10 euro (100 stuks extra bedankkaartjes)
 • A5-enveloppen: 30 euro
 • Verpakkingsmateriaal: 20 euro
  = samen: 202,10 euro

Momenteel heb ik drie tekeningen. Dat is te weinig. De komende twee weken plan ik om nog twee kattenportretten bij te maken. De eerste schets zie je hier. Dan heb ik 5 illustraties. Elke kaartenset bevat dus 5 x 2 kattenportretten. Mooi toch?

Wat zou jij het liefst kopen? Een A4-print of een kaartenset. Ik hoor heel graag jouw mening.

Planning campagne Kat adopteert hond

Ik hoop om alle tekeningen voor de postkaarten af te hebben tegen eind juli 2018. Dan kan ik de bestanden opsturen naar de drukker begin augustus zodat ik de kaartensets kan samenstellen in dezelfde maand. Tegen dan moet ook mijn webwinkel online zijn. Gelukkig heb ik op youtube al een goede tutorial over WooCommerce gevonden.

In september start ik dan ook een heuse social mediacampagne. Op deze blog hou ik je op de hoogte van dit avontuur. Kom je dus op Instagram, Linkedin of Facebook een oproep van de campagne Kat adopteer hond tegen? Wil je dat dan delen in je netwerk? Je doet me daar een ongelofelijk plezier mee.

 

Leave a Comment