Kat adopteert hond over mij
Kat adopteert hond: mijn olieverfschilderijen

Hey,

Mijn naam is Nathanëlla Monsaert. In het echte leven werk ik als redacteur en grafisch vormgever. En af en toe geef ik ook les webschrijven en copywriting. Als kind wou ik altijd illustratrice worden. Uren heb ik getekend en geknutseld met mijn broers en ouders. Twee jaar geleden heb ik die droom eindelijk gerealiseerd, toen ik mijn diploma Stripauteur behaalde.

Mezelf voorstellen vind ik niet gemakkelijk. Wat vertel je nu precies? Hieronder lees je een opsomming van mijn beste en slechtste eigenschappen.

Leergierig

Kan je volgende week een eenvoudig filmpje opnemen en monteren? vroeg een klant onlangs. Tuurlijk, was mijn antwoord. Terwijl ik nog nooit een camera had vastgehouden. Die dag nog kocht ik er één. Op de trein heen leerde ik die camera gebruiken. Op de weg terug bekeek in een Youtube-filmpje over het montageprogramma Premiere Pro.

Youtube, Skillshare, Wisper, Persacademie, … ik leer graag constant bij. Ook deze website past in dat plaatje.

Cynisch

Met mijn aparte gevoel voor humor maak ik vrienden voor het leven… Of net niet. Dat besef ik heel goed. De afgelopen jaren ga ik daar bewust mee om. Behalve als ik les geef. Dan is dat cynisch kantje mijn grootste troef.

Doorzetter

Studeren? Dat betaal je zelf. Dat was zo bij mij thuis. Ik heb dus eerst een paar jaar gewerkt en mijn kot, eten, kleren en studies volledig uit eigen zak betaald. Ik verdiende per maand 400 euro. Mijn huishuur was 161 euro per maand. Veel bleef er dus niet over. Maar het is me toch mooi gelukt.

Stil

Mensen vinden je raar. Die zin hoor ik vaak. En toegegeven, dat kwetst. Wanneer ik iemand nieuw ontmoet, dan heb ik even tijd nodig om die persoon te leren kennen. Dan ben ik stil. En dat vinden anderen niet zo fijn.

Rustig

Ik word rustig, gewoon door naar jou te kijken, zei mijn docent Mode in mijn eerste jaar. Blijkbaar kan ik me zodanig in iets verdiepen dat ik de tijd en de omgeving vergeet.

Anti-held

Mijn vriend heeft met een paar kameraden Engeland doorkruist te voet. Op 10 dagen stapten ze 170 km. Ik was er niet bij. Pas op, ik hou van wandelen. Maar van terras tot terras. Van ijsje tot een glas cola. En ’s avonds genieten van een filmpje of aan mijn tekentafel.

Wil je me beter leren kennen of iets vragen? Contacteer me gerust via contact@katadopteerthond.be. Of klik door naar mijn LinkedIn-profiel.

Op deze pagina zie je enkele olieverfschilderijen en cartoons van mij. Ik hou ervan om zowel realistische portretten te maken als cartoons geïnspireerd op mijn dagelijks leven en de actualiteit.

Kat adopteert hond: mijn cartoons en dagboektekeningen