Verkoop voor het goede doel Kat adopteert hond

Postkaarten verkopen voor het goede doel: mijn tips

Sinds begin deze week startte ik officieel met de verkoop van de postkaarten. De opbrengst gaat naar het Dierenasiel Gent. En wel, het gaat best goed. Mijn belangrijkste lessen tot nu toe.

Op vijf dagen tijd heb ik 20 sets verkocht. Mijn eerste doel om meter te worden van een dierenhok voor één jaar is bereikt. Dus daar ben ik heel blij om.

Welke lessen heb ik al geleerd?

  • Een netwerk hebben is belangrijk. Vooral collega’s, vrienden en kennissen hebben een set postkaarten gekocht. Zij kennen of hebben me persoonlijk gekend. En ik vermoed dat dat een belangrijke, overtuigende factor is.
  • Vraag expliciet om je Facebook te delen. Veel mensen uit mijn netwerk hebben dat ook gedaan, waardoor ik toch een paar sets verkocht aan mensen die me niet kennen.
  • Check de kalender van Internationale dagen. Tot vorige week wist ik niet dat er een Internationale Kattendag bestaat. En die was nu woensdag 8 augustus. Een mooi moment om mijn actie in de kijker te zetten.
  • Ik vond het gemakkelijker om mijn actie te promoten op Facebook omdat ik daar toch meer onder vrienden ben. Maar op Internationale Kattendag heb ik ook wat reclame gemaakt op LinkedIn. De post die ik daar publiceerde was wel anders dan die op Facebook. Meer gericht op de campagne dan op de pure verkoop. En ook dat heeft geholpen. Om duidelijker te maken wat ik bedoel, publiceer ik hieronder beide teksten:

Facebook

Het is Internationale Kattendag vandaag. Een mooi moment om de vele thuisloze katten en honden te helpen. Want de asielen zitten overvol en kunnen dus elke hulp goed gebruiken. Hoe? Koop een setje van deze kaarten. Ze zijn met veel liefde en zorg gemaakt. De opbrengst gaat integraal naar het Dierenasiel Gent. www.katadopteerthond.be

LinkedIn

Het is Internationale Kattendag vandaag. Een mooi moment om mijn actie voor het goede doel te lanceren. Voor het Dierenasiel Gent ontwierp ik deze set postkaarten: 10 stuks (5×2) voor 20 euro. De opbrengst gaat integraal naar hen. www.katadopteerthond.be

Ik heb ondertussen een communicatieplan opgesteld voor de komende maanden. Dit staat in mijn communicatieplan:

  1. Kanalen waar ik wil communiceren: Facebook eigen profiel, Facebookgroepen, …
  2. Wat ik wil communiceren: tekst, video, lijstjesartikel, …
  3. Wanneer ik wil communiceren
  4. Belangrijke data: internationale dagen, de warmste week, …

Leave a Comment